Naleśniki z pokrzywami

Magazyn Kuchnia 27.04.2021 18:45
(brak ocen)
OCEŃ
Naleśniki z pokrzywami
Naleśniki z pokrzywami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mieszamy składniki ciasta, odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. Następnie smażymy dość grube naleśniki na złotobrązowy kolor. 

2 / 3

Do ugotowanej kaszy dodajemy rozdrobniony twaróg. Podsmażamy posiekaną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy posiekaną pokrzywę. Dusimy 2 minuty, łączymy z kaszą i serem, doprawiamy solą i pieprzem, wyrabiamy całość na jednolitą masę. Powinna być dosyć pikantna. 

3 / 3

Na każdy ostudzony naleśnik kładziemy farsz, składamy na pół, smażymy z obu stron. Podajemy na gorąco, najlepiej z surówką z zielonej sałaty, mniszka i pokrzywy z oliwą, odrobiną octu balsamicznego i ziół.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps