Składniki (4porcje)
-
Ogórki gruntowe - 2Seler naciowy - 1 łodygaChili - 1Miód koniczynowy - 1 łyżeczkaMleczko kokosowe - 2 łyżeczkiSól - do smakuCzosnek - 1 ząbekLimonka - 2 łyżki sokuOliwa - 2 łyżkiKiełki pszenicy - 4 kopiaste łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Ogórki obieramy i bardzo drobno kroimy. Mieszamy z drobno pokrojonym selerem i papryczką (kroimy ją po usunięciu pestek). Dodajemy miód, mleczko kokosowe, sól, zmiażdżony czosnek, sok z limonki i oliwę. Schładzamy.
2 / 2
Porcje sałatki nakładamy do pucharków, z wierzchu dekorując je łyżką świeżych kiełków. Potrawę można podawać z gotowanymi lub smażonymi krewetkami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory