Omlet - grzybek z truskawkami

Magazyn Kuchnia 22.01.2020 16:26
(brak ocen)
OCEŃ
Omlet - grzybek z truskawkami
Omlet - grzybek z truskawkami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Do ubitej z białek piany dodajemy żółtka wymieszane z mlekiem oraz przesianą mąką. Wylewamy ciasto na dużą, natłuszczoną patelnię. Smażymy na małym ogniu, a gdy spód się zrumieni, odwracamy szeroką łopatą. Na usmażony grzybek kładziemy pokrojone truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy cukrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.