Omlet - grzybek z truskawkami

Omlet - grzybek z truskawkami
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jajka - 4 sztukiMąka pszenna - 4 łyżeczkiOlej rzepakowy - 1 łyżkaTruskawki - 30 dagŚmietana 18 proc. - Pół szklankiCukier - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do ubitej z białek piany dodajemy żółtka wymieszane z mlekiem oraz przesianą mąką. Wylewamy ciasto na dużą, natłuszczoną patelnię. Smażymy na małym ogniu, a gdy spód się zrumieni, odwracamy szeroką łopatą. Na usmażony grzybek kładziemy pokrojone truskawki, polewamy śmietaną, posypujemy cukrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory