Ostra zupa z awokado

Magazyn Kuchnia 29.03.2021 21:38
(brak ocen)
OCEŃ
Ostra zupa z awokado
Ostra zupa z awokado
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (5porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, a po chwili kurczaka i oregano. Solimy, pieprzymy, szklimy przez 3-4 minuty. 

2 / 3

Wlewamy bulion i sok z limonki, zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie (7-8 minut). Przyprawiamy do smaku. 

3 / 3

Połamane chipsy kukurydziane wkładamy do miseczek, wlewamy zupę, posypujemy awokado, pomidorami, dymkami, kolendrą i jalapeno. Podajemy z cząstkami limonki.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps