Składniki (5porcji)
-
Oliwa - 2 łyżkiCzosnek - 6 ząbków pokrojonych w plasterkiPierś z kurczaka - 6 pojedynczych pokrojonych w paseczkiOregano suszone - 1-2 łyżeczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBulion drobiowy - 2 lLimonka - 1/3 szklanki sokuKukurydza (ziarno) - chipsy kukurydzianeAwokado - miąższ pokrojonych w kostkę z 2Pomidory - 3 posiekane, sparzone i obranych ze skórkiDymka - 3 pokrojone w plasterkiKolendra (natka) - garść posiekanejPapryczka jalapeno - 1-2 posiekaneLimonka - cząstki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, a po chwili kurczaka i oregano. Solimy, pieprzymy, szklimy przez 3-4 minuty.
2 / 3
Wlewamy bulion i sok z limonki, zagotowujemy i zmniejszamy ogień. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie (7-8 minut). Przyprawiamy do smaku.
3 / 3
Połamane chipsy kukurydziane wkładamy do miseczek, wlewamy zupę, posypujemy awokado, pomidorami, dymkami, kolendrą i jalapeno. Podajemy z cząstkami limonki.
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness