Ostrygi grillowane z boczkiem

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 24.09.2020 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Ostrygi grillowane z boczkiem
Ostrygi grillowane z boczkiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzewamy grill. Boczek kroimy w kostkę i układamy na podwójnie złożonej folii aluminiowej, na ruszcie. Polewamy sosem rybnym, posypujemy brązowym cukrem, dodajemy chilli i szalotki. Pozostawiamy na grillu przez 10 min.

2 / 2

Ostrygi otwieramy, podcinamy je, do każdej wkładamy łyżeczkę farszu z boczku, a następnie kładziemy na grillu na 5 min. Podajemy z cząstkami limonki i posiekaną bazylią.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps