Owocowy kompot z różą

Marek Flisiński/Magazyn Kuchnia 27.01.2021 12:42
(brak ocen)
OCEŃ
Owocowy kompot z różą
Owocowy kompot z różą
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Owoce, upiec w piecu (180*) przez 30 min, z bzem i rabarbarem, po czym schłodzić.

2 / 3

W makutrze utrzeć płatki róży z cukrem w stosunku 2 do 1, gdzie 2 to płatki róż. W mikserze ubić żółtka z cukrem stopniowo dodając tokaj.

3 / 3

Zimny kompot z owoców wymieszać z utartymi różami i polać koglem moglem przypalić palnikiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps