Owsianka z olejem pietruszkowym

Marta Dymek/Magazyn Kuchnia 17.07.2020 16:27
(brak ocen)
OCEŃ
Owsianka z olejem pietruszkowym
Owsianka z olejem pietruszkowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Płatki owsiane zalewamy wodą lub mlekiem, dodajemy 1/4 łyżeczki soli i skórkę z połowy cytryny, gotujemy kilka minut na małym ogniu. W tym czasie robimy olej pietruszkowy: natkę wkładamy do blendera, miksujemy z olejem i szczyptą soli.

2 / 3

Gorącą owsianką napełniamy miseczkę, polewamy kilkoma łyżeczkami oleju pietruszkowego i podajemy razem z pokrojonym awokado posypanym solą, pieprzem, szczyptą chilli i skropionym kilkoma kroplami soku z cytryny.

3 / 3

Resztę pietruszkowego oleju wlewamy do słoika lub butelki, przechowujemy przez kilka dni w lodówce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.