Paluszki marcepanowe

Magazyn Kuchnia/Bożena Sikoń 10.02.2021 16:02
(brak ocen)
OCEŃ
Paluszki marcepanowe
Paluszki marcepanowe
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Napełniamy rękaw cukierniczy ciastem i wyciskamy je na papier do pieczenia, używając karbowanej końcówki. Wyciśnięte ciasteczka zostawiamy do obeschnięcia, następnie zapiekamy w 170°C do uzyskania złotego koloru.

2 / 3

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po ostudzeniu ciasteczek maczamy koniec każdego z nich w czekoladzie. 

3 / 3

Ciasto marcepanowe: Miksujemy marcepan z białkiem jajka, aby ciasto zyskało luźną (ale nie za rzadką) konsystencję. Rękaw cukierniczy napełniamy powstałym ciastem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.