Paluszki marcepanowe
Paluszki marcepanowe
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Czekolada gorzka - 100 g
-
Ciasto marcepanowe:
Marcepan - 500 gBiałka - 2
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Napełniamy rękaw cukierniczy ciastem i wyciskamy je na papier do pieczenia, używając karbowanej końcówki. Wyciśnięte ciasteczka zostawiamy do obeschnięcia, następnie zapiekamy w 170°C do uzyskania złotego koloru.
2 / 3
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Po ostudzeniu ciasteczek maczamy koniec każdego z nich w czekoladzie.
3 / 3
Ciasto marcepanowe: Miksujemy marcepan z białkiem jajka, aby ciasto zyskało luźną (ale nie za rzadką) konsystencję. Rękaw cukierniczy napełniamy powstałym ciastem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory