Pappardelle z gorgonzolą i gruszkami
Pappardelle z gorgonzolą i gruszkami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Gruszki - 3 dojrzałe, ale niezbyt miękkieOrzechy włoskie - 1 garśćMakaron papardelle - 400 gGorgonzola - 200 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obrane gruszki kroimy w niewielką kostkę, podduszamy w rondelku bez dodatku wody. Orzechy mielemy lub bardzo drobno siekamy.
2 / 2
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, wykładamy na podgrzane talerze. Posypujemy pokruszonym serem, ciepłymi gruszkami i orzechami. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory