Pappardelle z tuńczykiem

Pappardelle z tuńczykiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Oliwa - 1/2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiTuńczyk w oleju - puszkaŚmietana 18 proc. - 150 gGałka muszkatołowa - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSól - do smakuMakaron papardelle - 200 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Podsmażamy na oliwie posiekany czosnek, aż zacznie pachnieć. Nie rumienimy go za bardzo, bo stanie się gorzki. Dodajemy osączonego tuńczyka i śmietanę. Gotujemy kilka minut, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.
2 / 2
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, cedzimy, polewamy sosem. Przed podaniem można posypać danie płatkami chilli lub grubo mielonym różowym pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory