Papryka pieczona
Papryka pieczona
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Papryka czerwona - ok. 700 gPapryka pomarańczowa - ok. 700 gPapryka żółta - ok. 700 gChili - 1 mała papryczkaOliwa - wedle uznania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Papryki przekrój na pół, usuń pestki. Blachę posmaruj oliwą, ułóż papryki skórką do dołu. Piecz 45 minut w temp. 220° C, aż skórka lekko się przypali. Wyjmij z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Gdy przestygną, delikatnie zdejmij skórkę. Temperaturę zmniejsz do 120 stopni C. Papryki włóż do słoików, zalej oliwą, piecz jeszcze 40 minut w temp. 220° C. Przed podaniem posyp czosnkiem i kaparami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory