Składniki (8porcji)
-
Twaróg tłusty - 80 dagMasło - 15 dagCukier - 1 szklankaŚmietana kremówka 36 proc. - 1/4lŻółtka - 4Galaretka - 20 dag (z bloku)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Twaróg zmiel 2 razy. Wydrąż miąższ wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietankę i wanilię, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Nie dopuść do zagotowania! Zdejmij z ognia, dodaj masło i ser, zmiksuj i ostudź. Wymieszaj z pokrojoną galaretką. Wyłóż gazą nową ceramiczną doniczkę w kształcie stożka. Napełnij masą, przykryj talerzykiem i obciąż. Wstaw na noc do lodówki, a następnego dnia wyjmij z doniczki i usuń gazę.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory