Pascha z galaretkami

Magazyn Kuchnia 04.02.2020 12:27
(brak ocen)
OCEŃ
Pascha z galaretkami
Pascha z galaretkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Twaróg zmiel 2 razy. Wydrąż miąższ wanilii. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietankę i wanilię, podgrzewaj na małym ogniu, stale mieszając, aż masa zgęstnieje. Nie dopuść do zagotowania! Zdejmij z ognia, dodaj masło i ser, zmiksuj i ostudź. Wymieszaj z pokrojoną galaretką. Wyłóż gazą nową ceramiczną doniczkę w kształcie stożka. Napełnij masą, przykryj talerzykiem i obciąż. Wstaw na noc do lodówki, a następnego dnia wyjmij z doniczki i usuń gazę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps