Składniki (2porcje)
-
Olej rzepakowy - jedna lub dwie łyżkiŚliwki suszone - sześćOrzechy laskowe - garść posiekanych; uprażonych na suchej patelni
-
Dressing
Olej z pestek winogron - cztery łyżkiSyrop klonowy - dwie łyżeczkiOcet ryżowy - łyżeczkaImbir - kawałek (1 cm) obranego i posiekanego świeżego korzeniaPasta miso - dwie łyżki ciemnej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. C. Skorzonery obieramy, kroimy na pół, delikatnie smarujemy olejem i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 20-25 minut. W tym czasie robimy dressing, miksując wszystkie składniki w blenderze. Upieczone warzywa układamy na dużym talerzu, polewamy dressingiem i posypujemy pokrojonymi śliwkami oraz orzechami.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory