Pierogi z jagodami

Magazyn Kuchnia 25.09.2020 15:21
(brak ocen)
OCEŃ
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagnieć elastyczne ciasto na pierogi. Owoce wymieszaj z cukrem, dodaj cynamon do smaku, odstaw na 15 minut. Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki o średnicy 6-7 cm. Na każdym krążku ciasta układaj owoce, sklejaj brzegi pierogów. Pierogi wrzucaj do osolonej wody, gotuj pod przykryciem, aż wypłyną. Wtedy odkryj i gotuj jeszcze przez 2 minuty. Pierogi wyjmij i polej masłem. Ubij na półsztywno śmietanę z wanilią, podawaj do pierogów.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA