Składniki (6porcji)
-
Bagietka - 1/2 pokrojonej na kromkiOliwa - 600 ml plus 2 łyżkiPierś z kurczaka - 1 pokrojona w kostkęWiśnie - 100 g z kompotuSzalotka - 1Rukola - 50 gOcet winny - 3 łyżeczkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Smarujemy kromki oliwą po obu stronach i pieczemy, aż się zezłocą. Na łyżce oliwy smażymy kaczkę ok. 5 minut, mieszając. Łączymy kaczkę z osączonymi wiśniami, posiekaną szalotką, rukolą, octem i pozostałą łyżką oliwy. Solimy, pieprzymy. Podajemy na grzankach.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory