Pomarańcze w cieście

Magazyn Kuchnia 07.01.2020 17:27
(brak ocen)
OCEŃ
Pomarańcze w cieście
Pomarańcze w cieście
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (8porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Obierz pomarańcze, dokładnie usuń białą skórkę. Owoce pokrój na plastry, osącz z nadmiaru soku na papierowym ręczniku i lekko oprósz mąką. Przygotuj ciasto z 1,5 łyżki mąki, namoczonych i odciśniętych wiórków kokosowych, cukru i jajka. Każdy plaster pomarańczy zanurzaj w cieście i smaż w sklarowanym maśle, a potem dokładnie osączaj na papierowym ręczniku. Przygotuj sos: jogurt przypraw do smaku sokiem cytrynowym i miodem, dodaj posiekane listki mięty, wymieszaj. Pomarańcze w cieście oprósz cukrem pudrem i podawaj z sosem jogurtowym. Idealne na podwieczorek, jeśli znudziły ci sie już racuchy z jabłkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.