Pomidorki faszerowane sardynkami

Pomidorki faszerowane sardynkami
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (14porcji)
-
Sardynki - puszka (w oliwie)Tapenada - z czarnych oliwek (objętościowo tyle, ile sardynek)Skórka pomarańczowa - 1/2 łyżeczki drobno posiekanejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuPomidorki cherry - 12-16
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgniecione sardynki mieszamy z tapenadą, dodajemy skórkę z pomarańczy, solimy, pieprzymy.
2 / 2
Pomidorki drylujemy (odcięte wierzchy odkładamy), wypełniamy masą sardynkową i nakrywamy "czapeczkami" z odciętych wierzchów.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory