Pomidory w zalewie

Magazyn Kuchnia 17.05.2021 21:12
(1 ocena)
OCEŃ
Pomidory w zalewie
Pomidory w zalewie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Słoiki i pokrywki dokładnie umyj i sparz wrzątkiem. Zagotuj wodę z solą. Obrane ze skórki pomidory ułóż w jeszcze ciepłych słoikach, dodaj przyprawy i zalej wrzątkiem. Słoiki mocno zakręć i odstaw. 

2 / 2

Przestudzone wstaw do garnka z wodą sięgającą do 3/4 ich wysokości i gotuj 20 minut na bardzo małym ogniu (woda nie powinna nawet bulgotać). Wyjmij, odwróć do góry dnem i poczekaj, aż ostygną. Tak przygotowane pomidory świetnie zastępują świeże poza sezonem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.