Pyszne pierniczki

Pyszne pierniczki
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Brązowy cukier demerara - 1/2 szklankiMiód pszczeli - 1/2 szklanki (ma być płynny)Mąka pszenna - 2.5 szklankiPrzyprawa korzenna do piernika - 2 łyżeczkiSoda oczyszczona - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ucieramy masło z cukrem, dodajemy miód, mąkę, przyprawę i sodę, zagniatamy wszystko ręką. Ciasto zawijamy w folię, wkładamy na 20 minut do lodówki. Potem na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na placek o grubości 2-4 mm i wycinamy ciastka. Cieńsze będą jak znalazł na choinkę, grubsze szybciej zmiękną i przyjemniej je będzie podjadać. Pierniczki pieczemy 5-8 minut na rumiano.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory