Pyszny budyń jaglany

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 30.01.2020 23:16
(brak ocen)
OCEŃ
Pyszny budyń jaglany
Pyszny budyń jaglany
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kaszę przelewamy na sicie wrzątkiem. Wrzucamy do rondla, zalewamy 375 ml wody, dodajemy szczyptę soli, gotujemy 10-15 minut, aż się całkowicie rozgotuje. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe i cukier, dokładnie mieszamy. Miksujemy na gładką, jednolitą masę (jeśli budyń jest za gęsty, rozrzedzamy go mlekiem kokosowym).

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.