Racuchy z jabłkami i brzoskwiniami

Haps 30.01.2020 13:22
(1 ocena)
OCEŃ
Racuchy z jabłkami i brzoskwiniami
Pamiętasz to uczucie, kiedy w dzieciństwie mama mówiła ci, że obiad będzie na słodko? Wtedy przed oczami miałeś same wspaniałości: ryż z jabłkami, naleśniki z serem, makaron z twarogiem, kluski leniwe i oczywiście racuchy z jabłkami. A wiesz co jest wspaniałego w byciu dorosłym? Że można zjeść wytrawny obiad, a po nim zmieści się jeszcze słodka przekąska.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

W dużej misce wymieszaj maślankę z jajkami. Przesiej do miski mąkę, cukier puder oraz sodę oczyszczoną i wymieszaj z mokrymi składnikami na jednolitą masę.

2 / 3

Jabłko pokrój w poprzek na cienkie, okrągłe plastry i wytnij gniazda nasienne. Brzoskwinię przekrój na pół, wyjmij pestkę i każdą połówkę również pokrój w plastry.

3 / 3

Na patelni rozgrzej cienką warstwę oleju. Plastry jabłka i brzoskwini zanurzaj w cieście i kładź bezpośrednio na rozgrzanej patelni. Racuchy smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i od razu podawaj.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps