Składniki (4porcje)
-
Pomidory - 2Ogórki gruntowe - 1Feta - 10 dagPapryka czerwona - 1Sałata - 1Oliwki czarne - 15Oliwa - 1/2 szklankiCzosnek - 1-2 ząbkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOcet winny - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Warzywa pokrój na dość duże kawałki, fetę w kostkę. Sałatę opłucz i osusz, porwij palcami, oliwki osącz. Na talerzu ułóż sałatę, na niej warzywa, oliwki i ser. W słoiczku wymieszaj składniki sosu i polej sałatkę. Podawaj od razu, najlepiej z białym pieczywem i szklaneczką zimnego wina. Sałatka może być dodatkiem do obiadu lub samodzielnym daniem na kolację.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory