Sałatka z jagnięciną z cytrusowym dressingiem

Sałatka z jagnięciną z cytrusowym dressingiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jagnięcina - 1/3 kg combraSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuRukola - garśćRoszponka - garśćRadicchio - garśćMięta - pęczekFigi świeże - 4
-
Dressing
Sok grejpfrutowy - 6 łyżekSok pomarańczowy - 6 łyżekMusztarda francuska - łyżkaOliwa - 5 łyżek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Comber jagnięcy solimy, pieprzymy i podsmażamy przez minutę z każdej strony. Następnie przekładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C.
2 / 4
W tym czasie myjemy sałaty, a po osuszeniu mieszamy z posiekaną miętą i układamy na półmisku. Figi kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie.
3 / 4
Przygotowujemy dressing, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki.
4 / 4
Upieczony comber kroimy na cienkie plastry i układamy na sałacie. Tuż przed podaniem polewamy dressingiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory