Sałatka z jagnięciną z cytrusowym dressingiem

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 28.10.2020 16:27
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z jagnięciną z cytrusowym dressingiem
Sałatka z jagnięciną z cytrusowym dressingiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Comber jagnięcy solimy, pieprzymy i podsmażamy przez minutę z każdej strony. Następnie przekładamy na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. 

2 / 4

W tym czasie myjemy sałaty, a po osuszeniu mieszamy z posiekaną miętą i układamy na półmisku. Figi kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie. 

3 / 4

Przygotowujemy dressing, mieszając dokładnie wszystkie jego składniki. 

4 / 4

Upieczony comber kroimy na cienkie plastry i układamy na sałacie. Tuż przed podaniem polewamy dressingiem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.