Sałatka z marchewką, rodzynkami, natką i pikantnym dressingiem

Olga Badowska/Magazyn Kuchnia 24.12.2019 13:27
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z marchewką, rodzynkami, natką i pikantnym dressingiem
Sałatka z marchewką, rodzynkami, natką i pikantnym dressingiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rodzynki zalewamy wrzątkiem, moczymy 5 minut, po czym odcedzamy. Harissę mieszamy z sokiem z cytryny i wlewamy do niej cienką strużką oliwę, mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem. Marchewki obieramy i kroimy w słupki. Mieszamy z dressingiem, rodzynkami i listkami kolendry. Delikatnie łączymy z pokruszoną fetą. Uwaga* Harissa to tunezyjska pasta z ostrych papryczek z przyprawami. kupicie ją w sklepach z orientalną żywnością, z reguły w puszkach albo w tubkach.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps