Sałatka z przepiórek

Grzegorz Goleń/Magazyn Kuchnia 22.09.2020 10:48
(brak ocen)
OCEŃ
Sałatka z przepiórek
Sałatka z przepiórek
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Roztop masło w rondelku, wlej łyżkę oliwy, włóż posiekane szalotki, całe ząbki czosnku i zioła. Smaż, aż zioła zaczną mocno pachnieć. Wówczas wlej 3 łyżki octu, odparuj.

2 / 4

Przepiórki opłucz i osusz, przypraw do smaku solą i pieprzem. Usmaż - oddzielnie - na 2 łyżkach oliwy. Podlej winem, gotuj, aż płyn odparuje. Przepiórki posmaruj sosem ziołowym, wstaw na 24 godziny do lodówki

3 / 4

Pokrój mięso w cienkie plasterki. Dynię obierz i pokrój na plastry o grubości 1 cm. Posól i popieprz, wstaw na godzinę do lodówki. Następnie skrop pozostałą oliwą, upiecz z obu stron na rozgrzanym grillu lub w piekarniku.

4 / 4

Na talerzach układaj plastry dyni i mięsa. Udekoruj listkami sałaty skropionymi resztą octu balsamicznego.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.