Sałatka z przepiórek

Sałatka z przepiórek
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
średni
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Przepiórka - 6Dynia - 60 dagSałata - 1Szalotka - 4Czosnek - 3 ząbkiTymianek świeży - 1 gałązkaRozmaryn świeży - 1 gałązkaLiść laurowy - 4Wino białe - 1 łyżka półwytrawnegoOcet balsamiczny - 4 łyżkiOliwa - 4 łyżkiMasło - 2 łyżkiPieprz czarny mielony - szczypta
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Roztop masło w rondelku, wlej łyżkę oliwy, włóż posiekane szalotki, całe ząbki czosnku i zioła. Smaż, aż zioła zaczną mocno pachnieć. Wówczas wlej 3 łyżki octu, odparuj.
2 / 4
Przepiórki opłucz i osusz, przypraw do smaku solą i pieprzem. Usmaż - oddzielnie - na 2 łyżkach oliwy. Podlej winem, gotuj, aż płyn odparuje. Przepiórki posmaruj sosem ziołowym, wstaw na 24 godziny do lodówki
3 / 4
Pokrój mięso w cienkie plasterki. Dynię obierz i pokrój na plastry o grubości 1 cm. Posól i popieprz, wstaw na godzinę do lodówki. Następnie skrop pozostałą oliwą, upiecz z obu stron na rozgrzanym grillu lub w piekarniku.
4 / 4
Na talerzach układaj plastry dyni i mięsa. Udekoruj listkami sałaty skropionymi resztą octu balsamicznego.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory