Sernik mango

Haps 28.01.2021 14:10
(5 ocen)
OCEŃ
Sernik mango
Sernik krakowski, wiedeński, nowojorski, królewski czy z rosą. Na zimno, pieczony. Z rodzynkami, bez rodzynek. Na spodzie i bez. Serników mamy całą masę - niedziwne więc, że tak je kochamy, w końcu każdy znajdzie wersję dla siebie. A próbowaliście ten z mango? Szybko wskoczy do czołówki. Gwarantujemy!
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

 

Zacznij od przygotowania spodu: herbatniki rozkrusz, wymieszaj z cukrem i masłem. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Następnie ugnieć spód z herbatników i wstaw do lodówki na 30 minut, by masa stężała.

2 / 4

Przejdź do masy sernikowej - wymieszaj dokładnie jajka, cukier, ser i pulpę. Możesz użyć do tego miksera lub blendera. Gotową masę wylej na schłodzony spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około godziny.

3 / 4

W tym czasie wymieszaj kwaśną śmietanę, sok i skórkę z limonki oraz cukier.

4 / 4

Po upieczeniu sernika wylej śmietanę na sernik, a na niej zrób kleksy z pulpy z mango. Wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.