Sernik mango
Sernik krakowski, wiedeński, nowojorski, królewski czy z rosą. Na zimno, pieczony. Z rodzynkami, bez rodzynek. Na spodzie i bez. Serników mamy całą masę - niedziwne więc, że tak je kochamy, w końcu każdy znajdzie wersję dla siebie. A próbowaliście ten z mango? Szybko wskoczy do czołówki. Gwarantujemy!
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (12porcji)
-
Spód
Herbatniki - 150 gCukier - 20 gMasło - 50 g
-
Sernik
Mango - 500 g pulpyTwaróg sernikowy - 900 gCukier - 220 gJajka - 4
-
Wierzch
Śmietana 22 proc. - 250 gLimonka - 1Cukier - 50 gMango - 50 g pulpy
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 4
Zacznij od przygotowania spodu: herbatniki rozkrusz, wymieszaj z cukrem i masłem. Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia. Następnie ugnieć spód z herbatników i wstaw do lodówki na 30 minut, by masa stężała.
2 / 4
Przejdź do masy sernikowej - wymieszaj dokładnie jajka, cukier, ser i pulpę. Możesz użyć do tego miksera lub blendera. Gotową masę wylej na schłodzony spód i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz około godziny.
3 / 4
W tym czasie wymieszaj kwaśną śmietanę, sok i skórkę z limonki oraz cukier.
4 / 4
Po upieczeniu sernika wylej śmietanę na sernik, a na niej zrób kleksy z pulpy z mango. Wstaw do piekarnika na kolejne 15 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory