Sernik na zimno z owocami

Haps 26.02.2020 10:04
(brak ocen)
OCEŃ
Sernik na zimno z owocami
Czy wy też ostatnio trafiacie na takie lodówki w sklepach, że światełko się pali, a w środku jest ciepło? Spragnionym odrobiny ochłody, proponujemy nasz sernik na zimno. On cię nie oszuka!
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Na początku przygotuj masę serową: żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki gorącej wody i odstaw do ostudzenia. W dużej misce umieść twaróg, cukier puder oraz cukier waniliowy i zmiksuj na jednolitą masę. Nabierz dwie łyżki masy serowej, dodaj je do rozpuszczonej żelatyny i dokładnie wymieszaj. Dodaj kolejne dwie łyżki masy serowej, ponownie dokładnie wymieszaj, i tak zahartowaną żelatynę dodaj do miski z masą serową. Wymieszaj do otrzymania jednolitej masy. Śmietankę ubij na sztywną pianę. Dodaj bitą śmietanę do masy serowej i delikatnie wymieszaj szpatułką. Na koniec delikatnie wmieszaj do masy owoce.

2 / 4

Na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ułóż warstwę okrągłych biszkoptów. Przełóż do tortownicy masę serową, delikatnie wygładź wierzch i wstaw ciasto do lodówki co najmniej na godzinę.

3 / 4

W międzyczasie przygotuj galaretkę używając o 100 ml mniej wody niż zaleca się na opakowaniu. Odstaw galaretkę do ostudzenia.

4 / 4

Na wstępnie schłodzonym serniku rozłóż pozostałe maliny, jeżyny i borówki i zalej je ostudzoną galaretką. Ponownie wstaw sernik do lodówki na co najmniej 6 godzin, a najlepiej na całą noc.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.