Składniki (10porcji)
-
Spód
Orzechy włoskie - 3 szklanki wyłuskanych i namoczonych przez nocRodzynki - 2/3 szklankiOlej kokosowy - 3 łyżki (opcjonalnie)
-
Masa serowa
Sok cytrynowy - z 4 cytrynOrzechy nerkowca - 5 szklanek, namoczonych przez nocDaktyle - 2 szklankiWanilia - ziarenka z 1 laskiOlej kokosowy - 4 łyżkiSól - szczyptaBakalie - garść do dekoracji
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Przygotowujemy spód. Rodzynki miksujemy z orzechami i olejem kokosowym, rozsmarowujemy na dnie tortownicy. Wstawiamy na 30 minut do zamrażalnika.
2 / 3
W tym czasie robimy masę "serową". Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem i przekładamy do tortownicy na spód z orzechów włoskich. Ponownie wkładamy do zamrażalnika na 30 minut.
3 / 3
Wierzch dekorujemy bakaliami. Deser przechowujemy w lodówce.
(Przepis: restauracja witariańska Surya)
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory