Sernik z koziego twarożku
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Galaretka - 4 opakowania o dowolnych smakachOwoce - wedle uznania, świeże, z puszki lub z kompotuSkórka pomarańczowa - wedle uznaniaSer kozi miękki - 80 dag, twarógRodzynki - wedle uznaniaOrzechy laskowe - wedle uznania, posiekane
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Galaretki rozpuszczamy w połowie wody podanej w przepisie na opakowaniu i studzimy. Owoce i skórkę pomarańczową kroimy na kawałki. Twarożek miksujemy, stopniowo dodając płynną galaretkę (trochę galaretki zostawiamy do pokrycia wierzchu sernika). Wsypujemy bakalie, skórkę pomarańczową i owoce (trochę pokrojonych owoców i skórki odkładamy do przybrania). Mieszamy. Masę serową z bakaliami i owocami przekładamy do tortownicy lub pucharków i wstawiamy do lodówki. Po zastygnięciu przybieramy owocami i skórką pomarańczową. Na wierzch wylewamy pozostawioną galaretkę na grubość 5 mm (jeśli zastygnie, lekko podgrzewamy) i ponownie wstawiamy sernik do lodówki, aby galaretka zastygła. Ilość owoców, bakalii i skórki pomarańczowej, jaką dodajemy do sernika, jest dowolna, Ale naszym zdaniem, nie powinno ich być zbyt dużo.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory