Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany

Haps Premium; przepis i wykonanie: Adriana Marczewska 12.02.2020 12:48
(brak ocen)
OCEŃ
Śledź po włosku dla odważnych - PowerKuchnia Adriany
Śledź po włosku dla odważnych według Adriany Marczewskiej. Ojciec będzie zachwycony. Ojciec chrzestny też. Upewnij się jednak, że dla wszystkich śledzia wystarczy, aby przy świątecznym stole nie doszło do wendety za zjedzenie ostatniego kawałka.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Filety śledziowe namocz w wodzie (lub mleku). Powinny w niej spędzić 1,5 godziny, ale w tym czasie kilka razy ją zmieniaj. Sparz litrowy słoik (lub 2 mniejsze). Każdy z filetów przekrój na 3-4 kawałki. Koper włoski pokrój w piórka. Na dnie słoika ułóż warstwę śledzi, na nich warstwę kopru i część przypraw. Układaj tak rybę i koper warstwami, aż wykorzystasz wszystkie składniki. W międzyczasie dodaj suszone pomidory i kapary (te duże przekrój). Tak przygotowanego śledzia zalej oliwą i olejem.

2 / 2

Zakręć słoik i wstaw do lodówki. Po kilku godzinach, śledź przejdzie aromatem i smakiem przypraw i będzie już gotowy do zjedzenia. Możesz go trzymać w lodówce przez kilka dni.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps