Śledzie w dwóch dressingach
Śledzie w dwóch dressingach
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (0porcji)
-
Śledzie a la matias - osiem sprawionych
-
Marynata
Ocet winny - pół szklankiCukier - dwie łyżkiSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
-
Dressing 1
Cebula czerwona - jedna posiekanaŚmietana 18 proc. - szklankaSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
-
Dressing 2
Musztarda stołowa - trzy łyżkiŚmietana 18 proc. - szklankaCurry - pół łyżeczkiPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie kroimy na dwucentymetrowe kawałki. Robimy marynatę. Wszystkie jej składniki mieszamy i podgrzewamy na wolnym ogniu, aż do wrzenia, następnie zdejmujemy z ognia i studzimy. Marynatą zalewamy pokrojone matiasy i odstawiamy pod przykryciem na 24 godziny. Przygotowujemy dressingi, mieszając wszystkie składniki. Zamarynowane śledzie odsączamy z zalewy i mieszamy po połowie z dressingami, następnie odstawiamy na kolejne 24 godziny w chłodnej miejsce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory