Śledzie w marynacie czerwonej korzennej

Dorota Próchniewicz/Magazyn Kuchnia 06.12.2019 10:48
(brak ocen)
OCEŃ
Śledzie w marynacie czerwonej korzennej
Śledzie w marynacie czerwonej, korzennej
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Śledzie kroimy na kawałki, cebule na plastry. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebule. Dodajemy goździki, ziele, cukier, sól, pieprz i dusimy. Gdy cebula zmięknie, dodajemy gałkę, ocet i rodzynki. Ostudzoną marynatę mieszamy ze śledziami, przykrywamy i odstawiamy przynajmniej na jedną dobę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps