Śledzie w sosie musztardowym i śmietanowym

Śledzie w sosie musztardowym i śmietanowym
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (8porcji)
-
Śledzie solone - 8 (mają być sprawione)Ocet winny - 1/2 szklankiCukier - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCebula czerwona - 1Śmietana 12 proc. - 1 szklanka (ma być kwaśna)Sól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuMusztarda stołowa - 3 łyżkiŚmietana 12 proc. - 1 szklanka (ma być kwaśna)Curry - 1/2 łyżeczkiSól - do smakuPieprz biały mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie opłucz i pokrój na dwucentymetrowe kawałki. Zrób marynatę: wszystkie składniki wymieszaj w rondelku i zagotuj na wolnym ogniu. Zdejmij z ognia, ostudź. Zimną marynatą zalej pokrojone śledzie i odstaw pod przykryciem na 24 godziny do lodówki. Przygotuj sosy, mieszając w osobnych naczyniach podane składniki. Osącz zamarynowane śledzie, połowę wymieszaj z sosem śmietanowym, pozostałe z sosem musztardowym. Odstaw na całą dobę do lodówki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory