Śledzie w sosie śmietanowo-jabłkowym
Śledzie w sosie śmietanowo-jabłkowym
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Śledzie a la matias - cztery-sześćJabłka - jednoŚmietana 18 proc. - kubeczekJogurt naturalny - kubeczek jogurtu jabłkowegoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuSok cytrynowy - do skropienia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie opłucz lub namocz i pokrój na dzwonka. Ułóż na półmisku. Przygotuj sos: jabłko obierz ze skóry i zetrzyj na grubej tarce do warzyw. Skrop cytryną, by nie zmieniło koloru. Dodaj śmietanę i jogurt jabłkowy. Dokładnie wymieszaj, przygotowanym sosem polej śledzie. Przypraw do smaku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory