Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem

Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Śledzie a la matias - cztery-sześćOrzechy włoskie - 10-15 dag łuskanychSzczypiorek - pół pęczkaOliwa - do polaniaJajka - trzy lub cztery ugotowane na twardoSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Śledzie opłucz (jeśli lubisz łagodniejsze, możesz namoczyć je w zimnej wodzie lub mleku i odstawić na kilka godzin, a potem osuszyć), pokrój w dzwonka. Ułóż na większym półmisku, polej oliwą (płaty ryby powinny być w połowie zakryte). Posyp orzechami włoskimi, starając się, by najładniejsze połówki zostawić na wierzchu, i grubo pokrojonym szczypiorkiem. Ułóż ćwiartki jajek między śledziami i całość oprósz pieprzem - najlepiej prosto z młynka. Możesz dodać świeżą natkę i szczyptę pieprzu kajeńskiego.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory