Ślimaczki drożdżowe z szynką i serem

Haps 27.02.2020 13:49
(brak ocen)
OCEŃ
Ślimaczki drożdżowe z szynką i serem
Nazwaliśmy to danie ślimaczkami, bo chcemy wierzyć w to, że wolno się je zje i nie znikną w mgnieniu oka z talerza. No niestety. Wyszło jak zawsze.
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozwiń arkusz ciasta na pizzę. Na cieście rozłóż plastry szynki, a na nich plastry żółtego sera. Zaczynając od dłuższego boku zwiń ciasto w roladę i dokładnie zlep miejsce łączenia ciasta. Pokrój roladę w około 3 cm kawałki i przełóż je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

2 / 2

W miseczce umieść masło, brązowy cukier, sos sojowy oraz musztardę. Rozpuść składniki w mikrofalówce, a następnie wymieszaj na jednolitą masę. Tak przygotowaną pastą posmaruj po wierzchu ślimaczki z ciasta. Wstaw blaszkę ze ślimaczkami do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 20 minut, aż nabiorą złotobrązowego koloru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA