Śliwki korzenne

Magazyn Kuchnia 24.09.2020 15:45
(brak ocen)
OCEŃ
Śliwki korzenne
Śliwki korzenne
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Obierz cebule i pokrój je w cienkie piórka. Śliwki wypestkuj, włóż do rondelka, duś jakieś 5-10 minut na maleńkim ogniu, aby puściły sok.

2 / 3

Potem wyjmij je, do soku dodaj ocet, wino, cukier, cebule i przyprawy, gotuj na małym ogniu bez pokrywki, aż do zgęstnienia. Od czasu do czasu mieszaj. 

3 / 3

Wyjmij goździki z rondla, do sosu włóż śliwki, wymieszaj, zagotuj, zdejmij z ognia. Aromatyczne i pikantne śliwki są znakomitym dodatkiem do mięsa.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.