Składniki (2porcje)
-
Olej rzepakowy - 1 łyżkaCebula - 1 pokrojona w cienkie piórkaCzosnek - 4 roztarte ząbkiCurry - 4 łyżkiMleko kokosowe - 2 puszkiBulion drobiowy - 1 szklankaMarchewka - 2 pokrojone w słupkiSola - 4 filetyDymka - 4 posiekane
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzej olej w rondlu, wrzuć cebulę i czosnek, oprósz curry. Smaż, mieszając, aż cebula się zeszkli. Wtedy wlej mleko kokosowe i bulion, zagotuj, mieszając. Zmniejsz ogień i podgrzewaj bez pokrywki ok. 50 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj marchewki, duś 3 minuty - powinny pozostać jędrne.
2 / 2
Zdejmij z ognia i zabezpiecz przed wystygnięciem. Rozgrzej grill w piekarniku. Ryby ułóż na natłuszczonej blasze, oprósz solą i pieprzem. Wstaw pod rozgrzany grill, piecz 7-8 minut. Przełóż na talerze, polej sosem, posyp posiekaną dymką. Podawaj z ryżem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory