Spaghetti z sardynkami

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:43
(brak ocen)
OCEŃ
Spaghetti z sardynkami
Spaghetti z sardynkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Czosnek obieramy i podsmażamy na oliwie na złoty kolor, dodajemy osączone z oleju sardynki. Smażymy, rozdrabniając rybki drewnianą łyżką, kilka minut.

2 / 4

Dodajemy obrane i pokrojone pomidory. Gotujemy sos na dużym ogniu kolejne kilka minut, solimy.

3 / 4

Gotujemy makaron "al dente" (lekko półtwardo) w dużej ilości osolonego wrzątku.

4 / 4

Odcedzamy i wrzucamy go do garnka z sosem, mieszamy, dodając dużą ilość pieprzu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps