Tamaryndowe skrzydełka

Tadeusz Pióro/Magazyn Kuchnia 20.08.2020 14:43
(brak ocen)
OCEŃ
Tamaryndowe skrzydełka
Tamaryndowe skrzydełka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6 porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Skrzydełka nacieramy solą i pieprzem. 

2 / 3

Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekany czosnek i podsmażamy na małym ogniu przez minutę, bacząc, by się nie zrumienił. Dodajemy pastę tamaryndową i ocet, mieszamy bardzo skrupulatnie, żeby pasta zupełnie się rozpuściła. 

3 / 3

Zalewamy tą bejcą skrzydełka, mieszamy i odstawiamy pod przykryciem do lodówki na dobę. Skrzydełka pieczemy w temperaturze 200 st. C przez 40 minut, aż skórka będzie rumiana i chrupka. Od czasu do czasu smarujemy je bejcą i przewracamy z boku na bok. Można podawać na gorąco w domu albo na zimno na pikniku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps