Składniki (2porcje)
-
Ziemniaki - 2 słodkie (bataty)Śledzie a la matias - 4 filety korzenneJabłka - 1 odmiany Granny SmithOgórki gruntowe - 1Mięta - 1 niewielki pęczekOcet jabłkowy - 2 łyżkiOlej lniany - 4 łyżkiMusztarda dijon - 1 łyżka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wyszorowane i osuszone ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. W tym czasie kroimy śledzie, jabłko oraz ogórka w drobną kostkę. Mieszamy z posiekaną miętą, octem, olejem oraz musztardą. Upieczone ziemniaki odwijamy z folii i rozcinamy na pół. Doprawiamy solą i pieprzem, rozgniatamy miąższ widelcem. Kładziemy na tatara i podajemy, póki ziemniaki są ciepłe.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory