Tatar ze śledzia

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 10.12.2019 19:52
(brak ocen)
OCEŃ
Tatar ze śledzia
Tatar ze śledzia
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wyszorowane i osuszone ziemniaki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 35 minut w 180°C. W tym czasie kroimy śledzie, jabłko oraz ogórka w drobną kostkę. Mieszamy z posiekaną miętą, octem, olejem oraz musztardą. Upieczone ziemniaki odwijamy z folii i rozcinamy na pół. Doprawiamy solą i pieprzem, rozgniatamy miąższ widelcem. Kładziemy na tatara i podajemy, póki ziemniaki są ciepłe.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA