Tęczowy mus

Magazyn Kuchnia 13.01.2021 16:52
(brak ocen)
OCEŃ
Tęczowy mus
Tęczowy mus
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mus melonowy odstaw na bok (nie wymaga dodatków). Pozostałe musy dosłodź do smaku. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki przegotowanej, letniej wody, podziel na 3 porcje i dodaj do każdego z trzech musów. Wszystkie cztery odstaw do lodówki.

2 / 3

Śmietanę ubij z 1 łyżką cukru i zagęstnikiem. Odłóż szklankę ubitej śmietany, a pozostałą podziel na 3 części i dodaj do musu malinowego, jagodowego i morelowego. Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj (każdy mus oddzielnie).

3 / 3

Musy ułóż warstwami w pucharkach - jedną z warstw powinna stanowić odłożona bita śmietana - i wstaw do lodówki na 2 godziny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.