Składniki (6porcji)
-
Jagody - 1 szklanka zmiksowanychMorele świeże - 1 szklanka zmiksowanychMaliny - 1 szklanka zmiksowanychMelon - 1 szklanka miąższuŻelatyna - 1 torebkaŚmietana kremówka 36 proc. - 1/2 litraCukier - 1.5 szklanki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mus melonowy odstaw na bok (nie wymaga dodatków). Pozostałe musy dosłodź do smaku. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki przegotowanej, letniej wody, podziel na 3 porcje i dodaj do każdego z trzech musów. Wszystkie cztery odstaw do lodówki.
2 / 3
Śmietanę ubij z 1 łyżką cukru i zagęstnikiem. Odłóż szklankę ubitej śmietany, a pozostałą podziel na 3 części i dodaj do musu malinowego, jagodowego i morelowego. Delikatnie, ale dokładnie wymieszaj (każdy mus oddzielnie).
3 / 3
Musy ułóż warstwami w pucharkach - jedną z warstw powinna stanowić odłożona bita śmietana - i wstaw do lodówki na 2 godziny.
-
Popularne
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness