Torcik biszkoptowy

Marta Gessler/Magazyn Kuchnia 13.01.2021 16:49
(brak ocen)
OCEŃ
Torcik biszkoptowy
Torcik biszkoptowy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie jasna, puszysta masa. Łączymy oba rodzaje mąki i mieszamy z proszkiem do pieczenia; delikatnie, porcjami, dodajemy je do masy jajecznej.Ciasto biszkoptowe przelewamy do okrągłych foremek różnej wielkości. Pieczemy około 20 minut w 160 st. C. Jeśli wetknięty w ciasto drewniany patyczek jest suchy po wyjęciu, biszkopty są gotowe.

2 / 2

Biszkoptowe ciastka można jeść same, ale Marta Gessler zrobiła torcik: przełożyła je bitą śmietaną (można musem z białej czekolady), ozdobiła listkami mięty i oprószyła cukrem pudrem.Można też nasączyć ciastka alkoholem, ale to już będzie wersja dla dorosłych.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps