Składniki (6porcji)
-
Jajka - 4Cukier - 1 szklankaMąka ziemniaczana - 1/2 szklanki (65 g)Mąka pszenna - 1/2 szklanki (70 g)Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Jajka ubijamy z cukrem, aż powstanie jasna, puszysta masa. Łączymy oba rodzaje mąki i mieszamy z proszkiem do pieczenia; delikatnie, porcjami, dodajemy je do masy jajecznej.Ciasto biszkoptowe przelewamy do okrągłych foremek różnej wielkości. Pieczemy około 20 minut w 160 st. C. Jeśli wetknięty w ciasto drewniany patyczek jest suchy po wyjęciu, biszkopty są gotowe.
2 / 2
Biszkoptowe ciastka można jeść same, ale Marta Gessler zrobiła torcik: przełożyła je bitą śmietaną (można musem z białej czekolady), ozdobiła listkami mięty i oprószyła cukrem pudrem.Można też nasączyć ciastka alkoholem, ale to już będzie wersja dla dorosłych.
-
Popularne
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Fitness