Składniki (6porcji)
-
Masło - 25 dagCukier - 25 dagMąka gryczana - 25 dagCukier waniliowy - 1 saszetkaMigdały - 25 dag posiekanychJajka - 6Sól - szczypta
-
Nadzienie:
Cukier puder - do posypaniaKonfitura z czerwonej porzeczki - do posmarowania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Masło ubijamy z połową cukru. Jedno po drugim dodajemy żółtka, ciągle ubijając, a następnie mąkę, cukier waniliowy, migdały i szczyptę soli. Białka ubijamy na sztywno, powoli dodając resztę cukru. Delikatnie mieszamy pianę z ciastem.
2 / 2
Tortownicę smarujemy masłem i oprószamy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy w 180 st. C przez 45 minut. Wyjmujemy i studzimy. Tort kroimy w poprzek na 2 krążki i smarujemy konfiturą. Składamy i posypujemy cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory