Torta di navacchio

Tessa Capponi-Borawska/Magazyn Kuchnia 08.12.2020 17:13
(brak ocen)
OCEŃ
Torta di navacchio
Torta di navacchio
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Masło ucieramy na lekki krem. Dodajemy cukier i dalej ucieramy, aby składniki się połączyły. Dodajemy kolejno po jednym jajku, a na końcu oba rodzaje mąki i skórkę, dokładnie mieszając, aż powstanie jednolita masa.

2 / 3

Wkładamy masę do formy na tartę posmarowanej masłem i wstawiamy do piekarnika (temp. 160 st. C) na 30-35 min. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.

3 / 3

Wyjmujemy ciasto z formy i posypujemy cukrem pudrem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.