Torta di navacchio
Torta di navacchio
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (6porcji)
-
Masło - 150 dag miękkiegoMąka tortowa - 7-8 dagMąka ziemniaczana - 7-8 dagCukier - 10 dagJajka - 2Skórka pomarańczowa - z połowy pomarańczy lub skórka z cytrynyCukier puder - do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Masło ucieramy na lekki krem. Dodajemy cukier i dalej ucieramy, aby składniki się połączyły. Dodajemy kolejno po jednym jajku, a na końcu oba rodzaje mąki i skórkę, dokładnie mieszając, aż powstanie jednolita masa.
2 / 3
Wkładamy masę do formy na tartę posmarowanej masłem i wstawiamy do piekarnika (temp. 160 st. C) na 30-35 min. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia.
3 / 3
Wyjmujemy ciasto z formy i posypujemy cukrem pudrem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory