Tortilla po karaibsku

Przemysław Muszyński/Magazyn Kuchnia 10.07.2020 13:53
(brak ocen)
OCEŃ
Tortilla po karaibsku
Tortilla po karaibsku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Obraną cebulę drobno siekamy, papryczkę pozbawiamy pestek i drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mango i awokado obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oleju. Dodajemy papryczkę i owoce. Gdy mango zmięknie, wrzucamy natkę pietruszki, podlewamy sokiem z cytryny i dodajemy krewetki. Dusimy 5-10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.

2 / 2

Napełniamy farszem tortille i zawijamy je. Podajemy na ciepło.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA