Tortilla po karaibsku
Tortilla po karaibsku
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Cebula czerwona - 1Chili - 1 ostra papryczka, może być też pepperoni lub czereśniowaCzosnek - 1 ząbekMango - 1Awokado - 1Olej rzepakowy - do smażeniaNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejSok cytrynowy - z 1 owocuKrewetki - 400 g obranych królewskich lub tygrysich
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obraną cebulę drobno siekamy, papryczkę pozbawiamy pestek i drobno kroimy, czosnek przeciskamy przez praskę. Mango i awokado obieramy ze skórki, usuwamy z nich pestki, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek szklimy na oleju. Dodajemy papryczkę i owoce. Gdy mango zmięknie, wrzucamy natkę pietruszki, podlewamy sokiem z cytryny i dodajemy krewetki. Dusimy 5-10 minut, doprawiamy solą i pieprzem.
2 / 2
Napełniamy farszem tortille i zawijamy je. Podajemy na ciepło.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory