Warzywa na zimę
Warzywa na zimę
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Cebule obieramy, kroimy na plastry, wrzucamy do dużego rondla na rozgrzaną oliwę, dodajemy całe ząbki czosnku. Cukinie myjemy, kroimy na plastry i także wrzucamy do rondla Mieszamy i zmniejszamy ogień. Pomidory zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Kroimy na połówki i dorzucamy do cukini. Solimy i pieprzymy do smaku.
2 / 2
Dusimy 40 min. Do wyparzonych słojów nakładamy warzywa, wrzucamy świeże listki bazylii, zakręcamy pokrywki i pasteryzujemy 20 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory