Wątróbka po wenecku

Grzegorz Goleń, Magazyn Kuchnia 10.06.2021 20:14
(brak ocen)
OCEŃ
Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Wątróbkę opłucz, osusz, usuń błonki. Cebulę pokrój, zeszklij na maśle i przełóż do żaroodpornego naczynia. Dodaj wino i rodzynki. Kolendrę wymieszaj ze skórką cytrynową, solą i pieprzem. 

2 / 4

Natrzyj wątróbkę, zawiń w plastry słoniny, obwiąż nitką. Włóż do naczynia z cebulą i piecz 30 minut w temp. 180 st. 

3 / 4

Upieczoną wątróbkę pokrój na plastry (wcześniej usuń słoninę i nitkę), ułóż na ogrzanym talerzu. 

4 / 4

Sos z pieczenia wymieszaj ze śmietaną, podgrzej, polej plastry wątróbki. Możesz podawać ze szpinakiem i ryżem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps