Włoska pomidorowa

Włoska pomidorowa
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Pomidory - 2 kgOliwa - 2 łyżkiCzosnek - 2 ząbkiBulion drobiowy - 2 szklankiBazylia - pęczekCukier - łyżeczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Pomidory natnij na krzyż, zalej wrzątkiem, a potem zimną wodą, obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój. Posiekany czosnek smaż minutę na oliwie, włóż pomidory, duś pół godziny, co jakiś czas rozgniatając większe kawałki widelcem.
2 / 2
Dodaj pokrojoną bazylię, przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Bardzo prosta, smaczna i aromatyczna. Poza sezonem pomidorowym lepiej ugotować ją z puszkowych pomidorów, które mają więcej smaku.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory