Włoska pomidorowa

Magazyn Kuchnia 24.05.2021 16:06
(brak ocen)
OCEŃ
Włoska pomidorowa
Włoska pomidorowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pomidory natnij na krzyż, zalej wrzątkiem, a potem zimną wodą, obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój. Posiekany czosnek smaż minutę na oliwie, włóż pomidory, duś pół godziny, co jakiś czas rozgniatając większe kawałki widelcem. 

2 / 2

Dodaj pokrojoną bazylię, przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Bardzo prosta, smaczna i aromatyczna. Poza sezonem pomidorowym lepiej ugotować ją z puszkowych pomidorów, które mają więcej smaku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.