Żeberka z curry

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 15:49
(brak ocen)
OCEŃ
Żeberka z curry
Żeberka z curry
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zrób curry: mango włóż do brytfanny. Utrzyj masło z cukrem i curry i wyłóż na mango. Piecz razem ok. 30 minut w temp. 180°C. Pozostaw w cieple. 

2 / 3

Mięso natnij w kilku miejscach. Imbir i czosnek wymieszaj na papkę i wciśnij ją w nacięcia, resztą posmaruj żeberka. 

3 / 3

Wymieszaj marmoladę, białe wino, sos sojowy i olej sezamowy. Tak otrzymanym sosem polej mięso. Piecz żeberka na grillu przez 15 minut. Podawaj z curry z mango.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.