Żeberka z curry
Żeberka z curry
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (1porcja)
-
Żeberka - 6 porcjiImbir - łyżeczka mielonego lub świeżego siekanegoCzosnek - 3 rozgniecione ząbkiMarmolada pomarańczowa - 20 dag (lub imbirowa)Wino białe - 100 ml wytrawnegoSos sojowy - 50 mlOlej sezamowy - 2 łyżki
-
Curry z mango
Mango - 2 pokrojone w kostkęMasło - 3 dagBrązowy cukier demerara - 5 dagCurry - łyżeczka
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Zrób curry: mango włóż do brytfanny. Utrzyj masło z cukrem i curry i wyłóż na mango. Piecz razem ok. 30 minut w temp. 180°C. Pozostaw w cieple.
2 / 3
Mięso natnij w kilku miejscach. Imbir i czosnek wymieszaj na papkę i wciśnij ją w nacięcia, resztą posmaruj żeberka.
3 / 3
Wymieszaj marmoladę, białe wino, sos sojowy i olej sezamowy. Tak otrzymanym sosem polej mięso. Piecz żeberka na grillu przez 15 minut. Podawaj z curry z mango.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory